Kähler - Hammershøi - Fat/platta vit 30 cm

399,00 kr
SKU
16143

Hammershøi vit fat, platta 30 cm i diameter, från Kähler. Kan användas som ljusfat, serveringsfat eller som vacker bas för stilleben. Fatet tål ej ugn, micro eller frys. Maskindisk max 60 grader. Hammershøi-serien har ett formspråk som är både tidlöst och modernt. De olika vaserna och ljusstakarna har tillverkats med ett precist, stramt och enkelt uttryck som ger dem en modern look. De karaktäristiska räfflorna är direkt insirerade av konstnären Svend Hammershøis karakteristiska vaser som tillverkades av Kähler i början av 1900-talet. Design: Hans-Christian Bauer.

 

Hammershøi-serien är direkt inspirerade av den berömda konstnären Svend Hammershøis karakteristiska vaser som han skapade i den gamla Kähler-fabriken i början av 1900-talet. Svend Hammershøis generösa vaser var också inspirerade av den klassiska vasformen, men med tillägg av markanta räfflor, vilket designern Hans-Christian Bauer i har omtolkat och gett nytt liv i form av Hammershøi-serien med vaser och ljusstakar.

”En stor del av designprocessen är i dag för mig precis som den var för Svend Hammershøi på Kählersbakken för över 100 år sedan. Vi skapar våra modeller på olika vis, men resultatet är detsamma: vacker och modern keramik som har tillverkats med stor respekt för Kählers hantverkstraditioner”, berättar designern bakom Hammershøi-serien, Hans-Christian Bauer. 

Detaljer
Stil klassisk, modern
Egenskaper handdisk rekommenderas
Produkttyp vaser
Material keramik
Varumärken Kähler Design
Write Your Own Review
Du recenserar:Kähler - Hammershøi - Fat/platta vit 30 cm
© 2020 Dukatbord. Utveckling & design Crealevant AB