Kähler - Hammershøi - Fat/platta vit 20 cm

Lägg upp på din Facebook sida:

Bli först med att recensera denna produkt

Hammershøi vit fat, platta 20 cm i diameter, från Kähler. Kan användas som ljusfat, serveringsfat eller som vacker bas för stilleben. Fatet tål ej ugn, micro eller frys. Maskindisk max 60 grader. Hammershøi-serien har ett formspråk som är både tidlöst och modernt. De olika vaserna och ljusstakarna har tillverkats med ett precist, stramt och enkelt uttryck som ger dem en modern look. De karaktäristiska räfflorna är direkt insirerade av konstnären Svend Hammershøis karakteristiska vaser som tillverkades av Kähler i början av 1900-talet. Design: Hans-Christian Bauer.

Produkten har utgått

Ordinarie pris 249 kr

Just nu: 124 kr

Produktbeskrivning

Detaljer

Hammershøi-serien är direkt inspirerade av den berömda konstnären Svend Hammershøis karakteristiska vaser som han skapade i den gamla Kähler-fabriken i början av 1900-talet. Svend Hammershøis generösa vaser var också inspirerade av den klassiska vasformen, men med tillägg av markanta räfflor, vilket designern Hans-Christian Bauer i har omtolkat och gett nytt liv i form av Hammershøi-serien med vaser och ljusstakar.

”En stor del av designprocessen är i dag för mig precis som den var för Svend Hammershøi på Kählersbakken för över 100 år sedan. Vi skapar våra modeller på olika vis, men resultatet är detsamma: vacker och modern keramik som har tillverkats med stor respekt för Kählers hantverkstraditioner”, berättar designern bakom Hammershøi-serien, Hans-Christian Bauer. 

Mer information

Stil klassisk, modern
Egenskaper handdisk rekommenderas
Produkttyp vaser
Material keramik
Varumärken Kähler Design

Recensioner

Skriv din egen recension

Du recenserar: Kähler - Hammershøi - Fat/platta vit 20 cm

Produktetiketter

Produktetiketter

Använd mellanslag för att åtskilja etiketter. Använd apostrof (') för fraser.

E-commerce and design by: Crealevant