Gense - Thebe - Besticksförpackning 16 delar

1 649,00 kr
Leveranstid 7-10 arbetsdagar
SKU
7749299

Thebe bestickförpackning med 16 delar består av 4x matkniv, 4x matgaffel, 4x matsked och 4x tesked. Gense firar Thebe 70 år 2014 genom att återuppta produktionen av besticket. Det var 1944 som Thebe lanserades första gången och blev en succé med en gång. Formgivaren Folke Arström hämtade inspirationen från den klassiska egyptiska stilen med raka eleganta linjer. Modellen är tidlös och är lika modern idag som imorgon. Material 18/8 rostfritt stål. Tål maskindisk. Design: Folke Arström.

Thebe besticket fyller 70 år 2014 och det firar Gense genom att återuppta produktionen av besticksmodellen. Det var 1944 som besticket lanserades för första gången och blev en succé omdelbart. Som mest tillverkades det i hela 125 olika delar. Thebe är en av Genses mest älskade besticksserier genom tiderna. Framgången beror säkert på att formgivaren Folke Arström ägnade flera år av omsorgfulla studier och skissarbete för att ta fram modellen. Inspirationen hämtade han från den klassiska egyptiska stilen med raka eleganta linjer. Resultat blev en tidlös modell i ett hållbart material som står emot tidens växlingar i mode och trender. Thebe är lika modern idag som imorgon. Den räfflade ytan på skaften i mattpolerat rostfritt stål är taktil och besticket passar in i alla miljöer tack vare sitt tidkösa uttryck. Thebe är det grekiska namnet på en av huvudstäderna i det forntida Egypten.

Folke Arström (1907-1997) räknas som en av Sveriges främsta formgivare och var konstnärlig ledare för Gense från 1940 och 20 år framåt. Han fick det rostfria stålet att bli accepterat som material för bestick och står bakom flertalet designsuccéer som har blivit internationellt kända. Bland dessa finns, förutom Thebe, Attaché och Focus de Luxe som för första gången visades på Helsingborgsutställningen 1955.

Detaljer
Stil retro
Egenskaper tål diskmaskin
Produkttyp matbestick
Material rostfritt stål
Varumärken Gense
© 2020 Dukatbord. Utveckling & design Crealevant AB