Thebe bestick

Thebe bestick

Thebe fyller 70 år 2014 och för att fira denna designklassiker återupptar Gense produktionen av besticket. Det var 1944 som Thebe lanserades första gången och modellen blev omedelbart en försäljningssuccé. Som mest producerades det i över 100 delar. Anledningen till att modellen blev så populär beror säkert på att formgivaren Folke Arströms omsorgsfulla arbete med formen och känsla för materialet. Han ägnade flera år av studier och skissarbete för att ta fram Thebe och hämtade sin inspiration från den klassiska egyptiska stilen med strama och eleganta linjer. Arbetet grundade sig i den stilförändring som skedde under 30-talet då funktionalismen tog över och Folke Arström ville formge ett bestick som skulle ge det rostfria materialet full rättvisa. Resultatet blev en tidlös modell i ett bestående material, helt oberoende av modets växlingar. Thebes form kom att innebära något nytt trots att den inspirerats av en stil som skapats för årtusenden sedan. Den räfflade ytan på skaften i borstat rostfritt stål är taktil och besticket passar in i alla miljöer tack vare sitt tidlösa uttryck. Folke Arström var huvuddesigner hos Gense i 20 år och lyckades få rostfritt stål att bli accepterat som material för vardagsbestick. Thebe är det grekiska namnet på en av huvudstäderna i det forntida Egypten.

4 artiklar

per sida

 • Gense - Thebe - Besticksförpackning 16 delar

  Thebe bestickförpackning med 16 delar består av 4x matkniv, 4x matgaffel, 4x matsked och 4x tesked. Gense firar Thebe 70 år 2014 genom att återuppta produktionen av besticket. Det var 1944 som Thebe lanserades första gången och blev en succé med en gång. Formgivaren Folke Arström hämtade inspirationen från den klassiska egyptiska stilen med raka eleganta linjer. Modellen är tidlös och är lika modern idag som imorgon. Material 18/8 rostfritt stål. Tål maskindisk. Design: Folke Arström.

  Läs mer
 • Gense - Thebe - påläggsgaffel matt stål 17,2 cm

  Thebe påläggsgaffel/plockgaffel från Gense. Formgivaren Folke Arström hämtade inspirationen från den klassiska egyptiska stilen med raka eleganta linjer. Modellen är tidlös och är lika modern idag som imorgon. Material 18/8 rostfritt stål. Tål maskindisk. Design: Folke Arström.

  Påläggsgaffel eller plockgaffel om man hellre vill det är 17,2 cm

  Läs mer
 • Gense - Thebe - Salladsset 2 delar

  Thebe salladsset eller serveringsbestick från Gense. Gense firade Thebe 70 år 2014 genom att återuppta produktionen av besticket och med en retroinspirerad jubileumsförpackning. Det var 1944 som Thebe lanserades första gången och blev en succé med en gång. Formgivaren Folke Arström hämtade inspirationen från den klassiska egyptiska stilen med raka eleganta linjer. Modellen är tidlös och är lika modern idag som imorgon. Material 18/8 rostfritt stål. Tål maskindisk. Design: Folke Arström.

  Läs mer
 • Gense - Thebe - smörkniv matt stål 16 cm

  Thebe smörkniv från Gense. Formgivaren Folke Arström hämtade inspirationen från den klassiska egyptiska stilen med raka eleganta linjer. Modellen är tidlös och är lika modern idag som imorgon. Material 18/8 rostfritt stål. Tål maskindisk. Design: Folke Arström.

  Smörkniv 16 cm 

  Läs mer

4 artiklar

per sida

E-commerce and design by: Crealevant