Iittala har samlat sex unga finska designers för att skapa en kollektion som inte bara har respekt för hantverk och våra vanor vid matbordet, utan också står för de värden som berikar vår moderna livsstil. Sarjaton betyder ”ingen serie” och syftar på de mix-and-match-egenskaperna i den väl genomtänkta kollektionen. Med Sarjaton kan alla välja sina favoriter när man ska äta. Se alla delarna här.

Sarjaton från Iittala är en komplett och noga utvald kollektion av olika föremål för att äta och servera mat. Noggrannheten i materialval och funktion är avgörande och de olika föremålen av glas, keramik, trä och textil utgör en mångsidig samling. Toner av pärlgrått, vitt och gammalrosa utgör paletten för mönster och reliefer på både blanka och matta ytor.

Med Sarjaton kan alla välja sina favoriter när man ska äta. Oavsett om man sitter framför datorn själv med en mugg eller har en stor middag för vänner, Sarjaton passar perfekt både vid formella och informella tillfällen. Sarjaton har formgetts för att blandas och anpassas efter vars och ens egen smak och behov. Genom att variera kollektionens olika delar kan man enkelt och smidigt förändra känslan efter situationen. Köp Sarjaton här.

Samtidigt speglar Sarjaton den finländska folktraditionen som utgör rötterna i finsk design. Finlands historia och anspråkslösa levnadsförhållanden märks lika mycket i den folkliga traditionen som i utformningen arvet: föremålen må vara enkelt formade, men de är utan tvekan skapade av skickliga hantverkare. Läs mer på Iittalas hemsida här.