Vi är precis hemkomna från Formex i Stockholm. Nordens största mässa för design och inredning för hemmet. Här visar vi bilder på nyheter från flera av våra leverantörer som vi besökte.

Gense presenterade nya produkter i serien Dorotea designad av Monica Förster. Först ett makalöst vackert serverings, salladsbestick med ett utstansat mönster i bladet. Om man vill kan man låta dressingen rinna av skeden innan man serverar den på tallriken. Mer info om besticket här.

Svart var ett återkommande tema hos Gense. Det klassiska grillbesticket Old Farmer kommer med svart skaft. Samt kommer matbesticken i Dorotea i helt svart utförande. Dessa har blivit nominerade till designpriset Formex Formidable. Fanstastiskt häftigt! Se alla delar i bestickserien Dorotea här.

Rotor Design presenterade en ny snygg serie i lergods med vita och svarta ränder. Tillverkat och handmålat i Sverige. Se hela keramikserien här. Deras ljusbockar är numera klassiska och finns i många storlekar, färger och material. Den vändbara adventsljusstaken är ny för i år. Passar både till värmeljus och stearinljus.

På möte hos Eva Solo som är lika innovativa som vanligt. De har gjort en elektrisk vattenkokare av deras populära droppfria termos. Samt tagit fram en pumptermos i snygg design - äntligen! De nya tekannorna har stickade tröjor på sig för att hålla värmen.

Skeppshult har tagit fram en ny mortel i stram och elegant design. Samt en fyrkantig stumpljusstake som bara väger 8 kg! De nya höga ljusstakarna kommer i tre storlekar och vikter, som är stämplade under. Kan ju även då användas som hantlar...

Här är ett helt nytt samarbete mellan Prins Carl Philip och Oscar Kylberg för Gustavsbergs Porslinsfabrik. De har tagit fram en skålrik (skål + tallrik) med temat Svenska djur. Först ut i serien är en hare och en mullvad. Alla skålrikar är helt unika och tillverkade i Gustavsberg. Läs mer information om skålarna här.

Här är bilder från Iittalas showroom i Gamla stan. De lanserar den nya kollektionen Sarjaton stort. Vi fick varsin mugg med oss hem och vi kan lova att de är nya favoriter till morgonkaffet!