Gense utmanar alla bestickälskare med ett modernt bestick i svart. Det är besticket Dorotea i design av internationellt erkända formgivaren Monica Förster som har fått ett nytt uttryck i mattsvart.

Besticket Dorotea Night blir ett exklusivt blickfång på det dukade bordet. - Svart är stort just nu, säger Genses marknadschef Monica Törnqvist, och hänvisar till trenden ”black on black” som syntes överallt på senaste Milano-mässan. Färgen svart symboliserar exklusivitet och elegans. Dukningsmöjligheterna med Dorotea Night är många: dramatiska dukningar i helsvart, eller en lek med blankt och matt med bestick, porslin, glas och textil. Dorotea Night fungerar fint på såväl traditionella som moderna dukningar och varför inte blanda bestick i rostfritt med Dorotea Night i svart. Här kan du köpa besticket.

Gense utökar även bestickserien Dorotea med ett sallads- och serveringsbestick i rostfritt stål. Salladsbesticket har tydlig inspiration från naturens organiska former, men i stiliserad form. Det är en genomtänkt modernisering av den flera hundra år gamla traditionen att ornamentera bestick. Köp salladsbesticket här. Bakom den nytänkande besticksserien står internationellt framgångsrika formgivaren Monica Förster. "- Salladsbestick är ofta en förstorad variant av matbesticken. Men varför vill man ha en gaffel som salladsbestick? Min variant i Dorotea är mer praktisk med en stor sked att använda till både sås och uppläggning tillsammans med ett mer dekorativt platt bestick, att använda i kombination med skeden" säger Monica Förster.