Meraki: skönhets- och livsstilsprodukter

måndag 5 oktober 2015 kl. 12.01.51 Europe/Paris

Meraki är skönhets- och livsstilsprodukter, designade och utvecklade i Danmark. De är inspirerade av skandinavisk estetik med kärlek till de fantastiska, naturliga ingredienser som kan hittas i naturen. Meraki tror på naturlig hudvård och använder mjuka, naturliga och aktiva ingredienser. Alla är baserade på rena och enkla principer:

• Inga parabener • Inga färgämnen • Inga hormonstörande ämnen • Endast milda konserveringsmedel. I sortimentet har vi tagit in flera härliga tvålar, handcreme, diskmedel och diskborste. Köp dem här.

0 Comments | Inlaggd i Nya varumärken av Belinda Wigerfelt

Lyngby Porslin

måndag 21 september 2015 kl. 11.46.00 Europe/Paris

Vi är nu stolta återförsäljare av Lyngby Porslin. Lyngbyvasen är ett signum för Lyngby Porslinsfabrik och kanske den mest kända vasen i dansk designhistoria. Denna cylindriska vas designades utifrån 30-talets ideologi att förena form och funktion. Överflödig utsmyckning skulle inte längre vara en del av designen - brukskonst skulle kunna stå i sin rena form samt vara tillgänglig för alla.

Originaldesignen finns i flera storlekar i både glas och porslin. Bonbonnieren är en skål med lock som bygger på samma formspråk som vasen och som kan användas till både servering och förvaring av små tillhörigheter. Dessutom finns det små fina ljuslyktor av glas i fyra färger. Köp Lyngby Porslin här.

0 Comments | Inlaggd i Nya varumärken av Belinda Wigerfelt

Alexander Ortlieb ekollon och hasselnötter

söndag 9 augusti 2015 kl. 09.15.00 Europe/Paris

Alexander Ortlieb är en tysk hantverkare och formgivare som handsvarvar dekorationsföremål av trä. Kolla in dessa naturtrogna ekollon och hasselnötter fast i större modell än verkligheten! Ekollonen är naturligtvis tillverkade av ek och finns i två storlekar samt i både ljus naturlig färg eller mörkare rökt färg. Hasselnötterna är svarvade i valnötsträ från Schwarzwalds skogar. Väldigt vackra dekorationsföremål. Köp dem här.

0 Comments | Inlaggd i Nya varumärken av Belinda Wigerfelt

Posters från Dry Things

fredag 29 maj 2015 kl. 10.24.57 Europe/Paris

Dry Things är ett svenskt varumärken som har gjort sig känt för sina populära Kitchen Posters. Kitchen Posters är en serie köksaffischer med snygg typografi. En med vackra namn på röda vindruvor och distrikt, en förteckning över de grundläggande örter för din matlagning samt ett styckningsschema över ditt favoritkött.

En helt ny serie posters från Dry Things är Poppy Pose. Poppy Pose är otroligt vackra fotografier av vallmoblommor tagna av fotografen Ewa-Marie Rundquist. Köp dem här.

Skärbrädorna Piece of Wood är tillverkade i Sverige av återvunnit trä och har snygga mässingsdetaljer. Eftersom det är återvunnet trä kan de variera något i både träslag och storlek. Köp skärbrädorna här.

0 Comments | Inlaggd i Nya varumärken av Belinda Wigerfelt

Snygga läderdetaljer från By Wirth

måndag 6 april 2015 kl. 09.31.00 Europe/Paris

By Wirth är ett spännande ungt designföretag från Danmark. De gjorde sig först kända för sin unika Belt 4 Candles som är en helt unik ljusstake gjord av ett läderbälte. Alla deras produkter har ett modernt skandinaviskt uttryck med naturmaterial som ljusa träslag och läder. Läcker design i kombination med genialisk enkelhet.

Coat Hanger består av 2 galgar av läder i varsin ände av ett långt lädersnöre. Snurra dem runt en klädhängare eller gör en ögla och häng på en krok. Köp dem här.

Hands On är hushållspappershållare, en detalj i köket som ofta glöms bort, men som kan vara så här snygg i sin enkelhet. En riktig storsäljare! Köp dem här.

Magazine Hang Out låter dina tidningar bli del av inredningen på väggen, inte bara på soffbordet. Köp den här.

0 Comments | Inlaggd i Nya varumärken av Belinda Wigerfelt

Armadillo & Co mattor

onsdag 17 december 2014 kl. 21.16.35 Europe/Paris

Vi har gått och blivit stolta återförsäljare av Armadillo&Co mattor! Åh, så fina de är, vi är helt kära! Märket är ifrån Australien och grundat av två kvinnor, Jodie Fried och Sally Pottharst, med mer än 30 års erfarenhet inom textil och design. De ville ta fram mattor som kombinerar estetik med etik. Eller som de själva säger "Vi vill att våra mattor ska ligga lätt på vår jord". Resutatet kan ni delvis själva se på dessa bilder. Mattorna är Faritrade tillverkade i nära samarbete med små väverier i Indien. Varje köpt matta gynnar de lokala skolorna i vävarnas byar. Mattorna är även "Kaleen" märkta, vilket garanterar att inget barnarbete är involverat i tillverkningen.

Armadillo & Co har ett flertal kollektioner i sitt sortiment och vi har valt att ta hem de här underbara mattorna med vackra blommönster som finns i fyra varianter - Marigold, Daisy, Dandelion och Geranium. De är tillverkade av slitstark Hampa som är ett naturmaterial som är är betydligt mjukare och tåligare än både jute, sjögräs, majs och sisal. Den naturliga färgskalan och materialet passar perfekt in i våra nordiska ljusa hem och tillför värme och mjuka former till vår inredning. Mattorna köper du här.

Etiketter:

0 Comments | Inlaggd i Nya varumärken av Belinda Wigerfelt

G.R.Y.M grytor och stekpannor i koppar

måndag 6 oktober 2014 kl. 18.43.00 Europe/Paris

G.R.Y.M är en riktigt snygg serie grytor och stekpannor i koppar från Skeppshult. De har en trelagers konstruktion. Det yttre höljet är av koppar och den inre kärnan är av aluminium. Båda två är material som leder och fördelar värme snabbt och jämnt. Inuti kärlen är det ett lager rostfritt stål som är hygieniskt och lätt att diska. Handtagen är smidda i rostfritt stål. Alla kärlen passar till alla spisar, även induktion eftersom det är en magnetisk platta i botten. G.R.Y.M är ett märke som fokuserar på hållbara produkter i nordisk design som ska hålla i generationer, både design- och kvalitetsmässigt. Kopparserien är framtagen av den unga designduon Carl & Carl som har arbetat fram produkter som är både ergonomiska och visuellt attraktiva. Koppar är ett naturligt material - patina bildas med tiden, vilken kan förändra kopparens färg, men det är ju en del av charmen med materielet. Om man vill återskapa en högglansig kopparyta rekommenderas en skonsam kopparputs. Använd vatten och diskmedel för rengörning, ej diskmaskin för att skona kopparytan. Köp dem här.

Etiketter:

0 Comments | Inlaggd i Nya varumärken av Belinda Wigerfelt

LED-ljus från Enjoy Candles

måndag 22 september 2014 kl. 13.17.08 Europe/Paris

Enjoy Candles vaxljus är de mest naturtrogna LED-ljusen som vi har sett på marknaden. Förra året gjorde den här typen av ljus genombrott på bred front med varierande kvalité som följd. De är ett fantastiskt alternativ till vanliga blockljus om man tänker på både säkerheten och miljön. Men för många av oss är det viktigt att det inte kompromissar med känslan av riktiga levande ljus. Enjoy Candles är handgjord i 100% vax vilket gör alla unika - ingen är exakt den andra lik. De drivs av en patenterad led-teknik med tre ljuskällor istället för en, som är programmerade att följa ett naturligt rörelsemönster av dansande lågor. Även färgen på ljuskällorna är väldigt naturligt, och är diskret placerade djupt ner i ljusen. Vi har valt att ta in kollektionen Nordic white som är riktigt krispigt vita vaxljus som passar fint i våra ljusa nordiska hem.

Till skillnad från andra LED-ljus på marknaden kräver Enjoy Candles endast två AA batterier som ger en brinntid på ca 450 timmar, vilket gör dem väldigt ekonomiskt lönsamma i längden. Dock funderar inte uppladdningsbara batterier. LED-tekniken har en garanti på 10 år. Alla ljusen har också en timer inbyggd. Välj när du vill att ljusen ska tändas och om de ska lysa i 4, 5 eller 6 timmar. Kom hem till levande ljus eller använd dem som nattlampa i barnens rum. Gör arrangemang med blommor, mossa, granris etc utan att fundera på brandrisken. Placera dem lågt utan fara för barnen eller djuren. Enjoy Candles går även att ha utomhus och tål fukt men inte regn eller att vara placerade på vått underlag. Placera dem därför i täckta glaslyktor, eller under tak. Lika självklart som de lyser upp under den mörka årstiden är de perfekta för fina sommarkvällar så slipper man utblåsta ljus. Köp dem här.

Etiketter:

0 Comments | Inlaggd i Nya varumärken av Belinda Wigerfelt

Vontrueba posters

fredag 19 september 2014 kl. 11.00.56 Europe/Paris

Nu har vi en helt ny produktkategori i vår webbutik: POSTERS!

Först ut i denna avdelning är det spanska varumärket VonTrueba Studio. Bakom står en ung spansk arkitekt, Carmen Trueba, som är baserad i London. Hon har tagit fram flera olika kollektioner av posters med en tydlig stilsäkerhet. Hennes arbete är inspirerat av material, texturer och geometri. Vi upptäckte henne genom Veggie Collection som vi föll pladask för. Det är en serie prints med gröna växtmotiv i väldigt naturtrogna, fast något stiliserade, illustrationer. De gröna motiven följer den senaste heta trenden med gröna växter i heminredningen. Dessa är då ett ypperligt alternativ för alla utan gröna fingrar. Eller ett komplement för andra som vill ha både och inte kan få nog av växtligheten. Ganska skön trend som äntligen bryter av och mjukar upp de vita och svarta grafiska inredningar som har varit populära de senaste åren.

Veggie Collection är en limiterad serie art prints på 300 g specialpapper, i storlek 30x42 cm. Finns med motiv av följande växter - Monstrera, Fönsterfikus och High Chaparall-kaktus. Alla tre växterna har fått en riktigt comeback i våra hem från att ha varit helt ute under några decennier.

Vontruebas höst/vinter kollektion 2014 heter Lux Collection. Motiven är helt abstrakta, geometriska former med linjer och mönster i guld och avbildade material som marmor och vackra bergarter. De andas lyx i en strikt modern form. Färgerna är mjuka i ljust grått och rosa pastell. Lux Collection är också en limiterad serie art prints på 300 g specialpapper, i storlek 30x42 cm.

Etiketter:

0 Comments | Inlaggd i Produktnyheter Nya varumärken av Belinda Wigerfelt

Birds träfåglar från Architectmade

onsdag 13 augusti 2014 kl. 13.42.53 Europe/Paris

Architectmade är ett danskt varumärke som har samlat klassiska designprodukter och trädjur som är formgivna av några av Danmarks mest kända arkitekter. Mest kända i Sverige är Birds av Kristian Vedel. Birds träfåglar finns i tre storlekar och två färgnyanser, natur och rökt ek. Huvudet och kroppen sitter ihop med en magnet och man kan peka näbben uppåt eller neråt, samt vända på kroppen. Fåglarna är handgjorda i Danmark. Köp dem här.


0 Comments | Inlaggd i Nya varumärken av Belinda Wigerfelt

Artiklar 1 till 10 av totalt 27

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
E-commerce and design by: Crealevant