Kähler Omaggiovas i silver

torsdag 8 januari 2015 kl. 11.10.04 Europe/Paris

En av vårens stora nyheter är att Kählers Omaggiovas kommer med silverränder! Efter den enorma succén med jubileumsvasen med guldränder, som endast såldes i begränsad upplaga under 2014, tar nu Kähler fram vasen i silver till mångas förtjusning. Responsen har varit överväldigande och på alla sociala medier. Silvervasen kommer i tre storlekar, 12,5 cm, 20 cm och 30 cm höga, och kommer att ingå i det ordinarie sortimentet. Leverans är först vecka 18 - men de går bra att förbeställa hos oss redan nu. Förbeställ dem här.

Formgivarna bakom hela Omaggio-serien är danska designduon Stilleben, som består av Jelena Schou Nordentoft och Ditte Reckweg. Om Omaggiovasen i silver säger de: ”Utrycket blir mjukare och kontrasterna blir mindre skarpa och man kan säga att Omaggio-vasen med silverränder är mer klassisk och mindre grafisk. Vasen kan stå för sig själv, men passar också fint tillsammans med de mer grafiska och färgstarka Omaggio-vaserna.” Leverans vecka 18 - men de går bra att förbeställa här.

Etiketter:

0 Comments | Inlaggd i Produktnyheter av Belinda Wigerfelt

SPM ny servis från Rörstrand

fredag 2 januari 2015 kl. 14.53.12 Europe/Paris

SPM är en ny servis från Rörstrand signerad Signe Persson-Melin. Signe Persson-Melin, som har hunnit fylla 90 år, har ett mångårigt samarbete med Rörstrand, ända från 50-talet, då hon först slog igenom som designer. SPM, som står för hennes namn, är även namnet på hennes studio och signatur på alla produkter. Idag räknas Signe Persson-Melin som en av Sveriges främsta keramiker och formgivare. Se hela den nya serien SPM här.

 

SPM är en modern teservis som innehåller en tekanna, temugg, assiett och portionsskål. Alla delarna har generösa mått. I centrum står tekannan som kröns av ett vackert löv på locket som är både dekorativt och praktiskt. Beroende på om lövet peka framåt eller bakåt är kannan öppen eller stängd. Formen är tidlös och den har en varm grå glasyr över en stilren relief. Tedrickandet är en uppåtgående trend och fler och fler väljer hellre te framför kaffe. Speciellt hälsosamt grönt te eller örtte. Köp SPM här.

 

Signe Persson-Melin är en av Sveriges främsta keramiker samt Sveriges första professor i keramik och glas.

0 Comments | Inlaggd i Produktnyheter av Belinda Wigerfelt

Armadillo & Co mattor

onsdag 17 december 2014 kl. 21.16.35 Europe/Paris

Vi har gått och blivit stolta återförsäljare av Armadillo&Co mattor! Åh, så fina de är, vi är helt kära! Märket är ifrån Australien och grundat av två kvinnor, Jodie Fried och Sally Pottharst, med mer än 30 års erfarenhet inom textil och design. De ville ta fram mattor som kombinerar estetik med etik. Eller som de själva säger "Vi vill att våra mattor ska ligga lätt på vår jord". Resutatet kan ni delvis själva se på dessa bilder. Mattorna är Faritrade tillverkade i nära samarbete med små väverier i Indien. Varje köpt matta gynnar de lokala skolorna i vävarnas byar. Mattorna är även "Kaleen" märkta, vilket garanterar att inget barnarbete är involverat i tillverkningen.

Armadillo & Co har ett flertal kollektioner i sitt sortiment och vi har valt att ta hem de här underbara mattorna med vackra blommönster som finns i fyra varianter - Marigold, Daisy, Dandelion och Geranium. De är tillverkade av slitstark Hampa som är ett naturmaterial som är är betydligt mjukare och tåligare än både jute, sjögräs, majs och sisal. Den naturliga färgskalan och materialet passar perfekt in i våra nordiska ljusa hem och tillför värme och mjuka former till vår inredning. Mattorna köper du här.

Etiketter:

0 Comments | Inlaggd i Nya varumärken av Belinda Wigerfelt

Adventsljusstakar och julstjärnor

måndag 20 oktober 2014 kl. 09.25.29 Europe/Paris

Vi fortsätter utöka vårt nya belysningssortiment med elektriska adventsljusststakar. För er som söker lite mer designade ljusstakar som passar in er inredningsstil, än de mer traditionella träljusstakarna kanske gör. Vi tycker all juldekoration ska vara vacker och smakfull och tillföra hemmet stil och harmoni. Här har vi valt ut några modeller som passar både i nya moderna och klassiskt eleganta hem. 

Gustavo och Tilpi är två ljusstakar med helt olika design men båda är i mässing och elegant formgivning som passar in i alla klassiska stilfulla hem. Milano i krom och den raka svarta ljusstaken passar in i alla nya och moderna hem men har också två helt skilda uttryck. Ni kan säkert se var inspirationen kommer från! Köp dem här.

Det var svensken Oskar Andersson som 1934 tillverkade världens första elektriska adventsljusstake. Enligt uppgift var orsaken de elektriska julgransbelysningarna, som lanserats av Philips omkring 1930. Oskar Andersson som arbetade på Philips Göteborgskontor, fick då idén att använda ljusgransbelysningen för att ta fram en elektrisk ljusstake.

Adventsstjärnorna som vi har valt in i vårt sortiment är stilrena med en enkel repetativ perforering som ger ett vackert genomsläpp av ljuset. Pappersstjärnorna finns i vitt och svart och mäter 60 cm från spets till spets. Snygg svat/vit textilsladd medföljer så slipper du köpa det separat. Praktiskt dragsko vid montering. Köp dem här.

0 Comments | Inlaggd i Produktnyheter av Belinda Wigerfelt

Thebe bestick fyller 70 år

onsdag 15 oktober 2014 kl. 10.08.26 Europe/Paris

Thebe besticket fyller 70 år i år! Detta firar Gense med att återuppta denna designikon i sitt sortiment. Det var 1944 som modellen lanserades första gången och blev en omedelbar succé. Som mest tillverkades Thebe som en hel serie med över 100 olika delar, allt från smörgåstång och marmeladspade till askfat och cocktailshaker. En anledning till dess försäljningsframgång beror säkert på formgivaren Folke Arströms omsorgsfulla studier och skissarbete som ligger bakom serien. Folke Arström ville skapa ett tidlöst bestick som gav det rostfria materialet full rättvisa. Sin inspiration hämtade han från den klassiska egytiska stilen med raka och eleganta linjer. Thebes form kom att innebära något nytt trots att den inspirerats av en stil som skapats för årtusenden sedan. Den räfflade ytan på skaften i mattpolerat rostfritt stål är taktil och besticket passar fint in i alla miljöer tack vare sitt tidlösa uttryck. Det känns lika modernt idag som för 70 år sedan. Thebe är det grekiska namnet på en av huvudstäderna i det forntida Egypten. Köp Thebe besticket i en unik jubileumsförpackning här.

Etiketter:

0 Comments | Inlaggd i Produktnyheter av Belinda Wigerfelt

G.R.Y.M grytor och stekpannor i koppar

måndag 6 oktober 2014 kl. 18.43.00 Europe/Paris

G.R.Y.M är en riktigt snygg serie grytor och stekpannor i koppar från Skeppshult. De har en trelagers konstruktion. Det yttre höljet är av koppar och den inre kärnan är av aluminium. Båda två är material som leder och fördelar värme snabbt och jämnt. Inuti kärlen är det ett lager rostfritt stål som är hygieniskt och lätt att diska. Handtagen är smidda i rostfritt stål. Alla kärlen passar till alla spisar, även induktion eftersom det är en magnetisk platta i botten. G.R.Y.M är ett märke som fokuserar på hållbara produkter i nordisk design som ska hålla i generationer, både design- och kvalitetsmässigt. Kopparserien är framtagen av den unga designduon Carl & Carl som har arbetat fram produkter som är både ergonomiska och visuellt attraktiva. Koppar är ett naturligt material - patina bildas med tiden, vilken kan förändra kopparens färg, men det är ju en del av charmen med materielet. Om man vill återskapa en högglansig kopparyta rekommenderas en skonsam kopparputs. Använd vatten och diskmedel för rengörning, ej diskmaskin för att skona kopparytan. Köp dem här.

Etiketter:

0 Comments | Inlaggd i Nya varumärken av Belinda Wigerfelt

LED-ljus från Enjoy Candles

måndag 22 september 2014 kl. 13.17.08 Europe/Paris

Enjoy Candles vaxljus är de mest naturtrogna LED-ljusen som vi har sett på marknaden. Förra året gjorde den här typen av ljus genombrott på bred front med varierande kvalité som följd. De är ett fantastiskt alternativ till vanliga blockljus om man tänker på både säkerheten och miljön. Men för många av oss är det viktigt att det inte kompromissar med känslan av riktiga levande ljus. Enjoy Candles är handgjord i 100% vax vilket gör alla unika - ingen är exakt den andra lik. De drivs av en patenterad led-teknik med tre ljuskällor istället för en, som är programmerade att följa ett naturligt rörelsemönster av dansande lågor. Även färgen på ljuskällorna är väldigt naturligt, och är diskret placerade djupt ner i ljusen. Vi har valt att ta in kollektionen Nordic white som är riktigt krispigt vita vaxljus som passar fint i våra ljusa nordiska hem.

Till skillnad från andra LED-ljus på marknaden kräver Enjoy Candles endast två AA batterier som ger en brinntid på ca 450 timmar, vilket gör dem väldigt ekonomiskt lönsamma i längden. Dock funderar inte uppladdningsbara batterier. LED-tekniken har en garanti på 10 år. Alla ljusen har också en timer inbyggd. Välj när du vill att ljusen ska tändas och om de ska lysa i 4, 5 eller 6 timmar. Kom hem till levande ljus eller använd dem som nattlampa i barnens rum. Gör arrangemang med blommor, mossa, granris etc utan att fundera på brandrisken. Placera dem lågt utan fara för barnen eller djuren. Enjoy Candles går även att ha utomhus och tål fukt men inte regn eller att vara placerade på vått underlag. Placera dem därför i täckta glaslyktor, eller under tak. Lika självklart som de lyser upp under den mörka årstiden är de perfekta för fina sommarkvällar så slipper man utblåsta ljus. Köp dem här.

Etiketter:

0 Comments | Inlaggd i Nya varumärken av Belinda Wigerfelt

Vontrueba posters

fredag 19 september 2014 kl. 11.00.56 Europe/Paris

Nu har vi en helt ny produktkategori i vår webbutik: POSTERS!

Först ut i denna avdelning är det spanska varumärket VonTrueba Studio. Bakom står en ung spansk arkitekt, Carmen Trueba, som är baserad i London. Hon har tagit fram flera olika kollektioner av posters med en tydlig stilsäkerhet. Hennes arbete är inspirerat av material, texturer och geometri. Vi upptäckte henne genom Veggie Collection som vi föll pladask för. Det är en serie prints med gröna växtmotiv i väldigt naturtrogna, fast något stiliserade, illustrationer. De gröna motiven följer den senaste heta trenden med gröna växter i heminredningen. Dessa är då ett ypperligt alternativ för alla utan gröna fingrar. Eller ett komplement för andra som vill ha både och inte kan få nog av växtligheten. Ganska skön trend som äntligen bryter av och mjukar upp de vita och svarta grafiska inredningar som har varit populära de senaste åren.

Veggie Collection är en limiterad serie art prints på 300 g specialpapper, i storlek 30x42 cm. Finns med motiv av följande växter - Monstrera, Fönsterfikus och High Chaparall-kaktus. Alla tre växterna har fått en riktigt comeback i våra hem från att ha varit helt ute under några decennier.

Vontruebas höst/vinter kollektion 2014 heter Lux Collection. Motiven är helt abstrakta, geometriska former med linjer och mönster i guld och avbildade material som marmor och vackra bergarter. De andas lyx i en strikt modern form. Färgerna är mjuka i ljust grått och rosa pastell. Lux Collection är också en limiterad serie art prints på 300 g specialpapper, i storlek 30x42 cm.

Etiketter:

0 Comments | Inlaggd i Produktnyheter Nya varumärken av Belinda Wigerfelt

Shaker och ishink i retrostil

måndag 15 september 2014 kl. 15.23.00 Europe/Paris

Imponera på dina gäster med stil! Vi har tagit in en liten elegant barserie som inkluderar en shaker och en ishink. Båda är tillverkade av härdat glas med ett yttre nät i rostfritt stål som ger den rätta retrokänslan. En riktigt klassisk design som nog de flesta känner igen från sodasifoner på 50, 60-talen då de flesta hus stoltserade med en bar i gillestugan. Återigen är både stilen och designen högaktuell. Även om inte baren har gjort comeback i våra hem än, så är i alla fall drinkvagnen på stark återkomst! Då behövs de rätta tillbehören. En gummiring undertill gör dem stabila och att de inte glider. Endast handdisk. Även perfekta presenter! Köp dem här.

Etiketter:

0 Comments | Inlaggd i Produktnyheter av Belinda Wigerfelt

Swedish Grace nya skål och ugnsform

torsdag 14 augusti 2014 kl. 17.34.23 Europe/Paris

Swedish Grace servis från Rörstrand utökar med två nya delar. En efterlängtad portionsskål som passar perfekt till frukostflingorna, glassen eller lördagsgodiset. Portionsskålen rymmer 60 cl och har en vacker form som följer de klassiska Swedish Grace linjer. Ugnsformen rymmer 2,5 liter och passar både till att laga gratänger och pajer i. Den fungerar även utmärkt som en serveringsskål eller som en fruktskål stående framme. Både portionsskålen och ugnsformen kommer endast i vit glasyr, snö. Köp dem här.

0 Comments | Inlaggd i Produktnyheter av Belinda Wigerfelt

Artiklar 21 till 30 av totalt 95

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
E-commerce and design by: Crealevant