Inspiration


Banankaka


Ugn 175 grader Ca 12 bitar

100 g smör

3 ägg

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 tsk kanel

2 tsk kardemumma (mortlad ger ännu kraftigare smak)

1 krm salt

2-4 väl mogna bananer (beroende på hur mycket banansmak man vill åt)

5 dl vetemjöl

1 dl mjölk

1. Smält smöret och låt det svalna

2. Smörj & bröa en form, ca 24 cm i diameter

3. Vispa ägg och socker pösigt

4. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, kanel, kardemumma och salt

5. Skala och mosa bananerna ordentligt med en gaffel

6. Tillsätt bananmos, smält smör, mjöl och mjölk. Vispa till en jämn smet.

7. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175 grader i 45 minuter.

8. Låt svalna under handduk

9. Sikta lite florsocker över och njut som den är eller tillsammans med en kula vaniljglass.

Kakan går fint att frysa. Fint att plocka fram en bit när man blir sugen

Lycka till!

E-commerce and design by: Crealevant